Sommarnatt

Natten före midsommarafton tar vi en promenad i det lilla Samhället. Stillheten härskar. De flesta invånare och besökare sover antagligen redan. Bara några enstaka nattvandrare och en ensam bil syns till. Bron över Kanalen är nere och den manuella slussen är stängd för natten. Trafiken på Kanalen har tagit paus för natten. I Stömmen flyter den lilla flotten med sin installation.

På Hotellet står några fönster står öppna mot sommarnatten. Den röda träbyggnaden speglar sig i Kanalen och bakom Hotellet lyser norrhimlen. Solen är inte långt under horisonten.

Månen stiger över Sjön och lyser upp piren där Kanalen mynnar. Vi vänder om in mot Samhället och passerar en vildkampare som i sin husbil ser på TV. Om man har en husbil med parabolantenn kan man vara hemma när man är borta och egentligen behöver man bara lämna bilen när den ska tankas eller om man behöver handla. Antagligen kan man köpa tjänster som sköter det också. Med luftkonditionering och microfilter i luftintaget kan man andas industriell standardluft var man än befinner sig och slipper doften från skogsdungen på andra sidan grusvägen. På Caravan Club råder stillheten. Människorna sover i sina husvagnar.

Innan vi svänger av in på Gatan och nästan är hemma passerar vi Elaffären och Trafikkiosken. Den sista glassen och läsken är urdrucken, men flaskorna står prydligt uppställde vid husväggen.

I morgon är det midsommarafton, men vi reser mot Marseille…

©Tom Gagner Fotograf


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisement

Published by

Tom Gagner Photographer

Freelance Photographer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s