Stadsfesten 2012

Missade – av olika anledningar – det mesta av stadsfesten. Det blev i alla fall några turer på stan. Tycker det är kul när staden lever upp och det är mycket folk på gatorna även ganska sent på kvällarna. Kanske kan Stadsfesterna bidra till att fler får upp ögonen för betydelsen av en befolkad stadskärna befriad från biltrafik. Ja, jag vet att jag därmed ger mig in i debatten om handeln på Kvarnholmen, men det är faktiskt så att de som tar sig till staden med buss, cykel eller till fots handlar för mer än de som tar sig dit med bil. Föreställ er handelns utveckling på Strøget i Köpenhamn om man skulle släppa in bilarna och avdela utrymme för parkeringsplatser… I Köpenhamn bygger man ordentliga cykelvägar istället för att tjata om parkeringsplatser. De är smarta danskarna!
©Tom Gagner Fotograf

 

Advertisement

Published by

Tom Gagner Photographer

Freelance Photographer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s