Singer


or in black and white

🇾đŸ‡Ș Att fotografera musiker som upptrĂ€der Ă€r en intressant utmaning. Musiker och sĂ„ngare Ă€r engagerade under framtrĂ€dandet och det Ă€r lĂ€tt hĂ€nt att ansikten förvrĂ€ngs i grimaser. Ser man konserten pĂ„ plats ser inte detta konstigt ut, utan Ă€r en naturlig del av framtrĂ€dandet. I en stillbild Ă€r ögonblicket fruset, pĂ„ sĂ€tt och vis ryckt ur sitt sammanhang, och dĂ€r kan ett engagerat och intensivt ansiktsuttryck lĂ€tt tolkas som en grimas. Genren har betydelse. En rockabillysĂ„ngerska kan inte plĂ„tas pĂ„ samma sĂ€tt som en jazzsĂ„ngerska. Vanligen vill man, som fotograf, dess-utom ha kontroll över ljuset, men hĂ€r fĂ„r man ta det ljus som finns och det Ă€r oftast inte satt för att det ska bli snygga bilder. Samtidigt ska sammanhanget framgĂ„ utan att det blir rörigt.
🇬🇧
Click on the picture for a larger version.

Advertisement

Published by

Tom Gagner Photographer

Freelance Photographer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s